INSTALLER, FJERN, BACKUP OG GENDAN EB FIRMWARE I MULTIBOOT

NYT! FlashWizard PRO introducerer nye vigtige funktioner:

- FlashWizard PRO er nu et standalone program: Du skal ikke installere DreamFlash for at have image som multiboot.
FlashWizard PRO installerer dit image på /mnt/usb/fwpro/ og /hdd/fwpro/

-
Installerer image på USB pen og/eller harddisk Disk, endog benyttet samtidigt: De installerede images vil automatisk blive registreret og genkendt ved opstart og indlæst fra det medie, de er installeret på.

- Tillad visning af Boot Logo (opstart billede) også for image i multiboot!
For at anvende denne funktion, skal benytte et image >= version 1.08 i flash.
For at ændre boot logo på et i multiboot installeret image skal du ændre filen “bild” I mappen /root/platform/kernel/ (startende fra basis rod mappen på det installerede image: /mnt/usb/fwpro/<image navn>/ ved USB pen og /hdd/fwpro(<image navn>/ for et image installeret på harddisk).


- Kan automatisk gendanne alle indstillinger for et image installeret på multiboot og ved backup!
Du kan modtage alle systemets almindelige indstillinger, når du installerer et nyt multiboot image eller en backup af et multiboot image.
Denne funktion fungerer også hvis det nye image har en komprimeret /var mappe!

- Har sit eget 256 farvers boot menu, som vises ved genstart.

-
Aktiverer VCR SCART output ved genstart, hvorved boot menuen også vises på de apparater, som er tilsluttede (fx en video sender forbundet til VCR udgangen)


FEM SKRIDT FOR AT INSTALLERE ET IMAGE I MULTIBOOT:

1)
Vælg om det nye image skal sættes som standard image valg af FlashWizard PRO’s boot menu ved at afkrydse i feltet ”Sæt nyt image som standard valg på FlashWizard PRO's boot menu”.

2) Hvis du ønsker at benytte dine aktuelle indstillinger i det nye image skal du afkrydse feltet ”SmartSettings kopi fra det aktive image”.
Når du genstarter efter installation vil det nye image automatisk blive konfigureret med alle dine sædvanlige system indstillinger (favoritter, kanaler, alle antenne parametre, lnb’er og motor indstillinger, billedformat, sprog osv..).

3) Fortæl FlashWizard om du ønsker at genstarte Dreamboxen automatisk efter færdig installationen af det nye image ved at afkrydse feltet ”Genstart Dreambox når afsluttet”.

4) Træk & slip blot ikonet fra en image fil over på Træk & Slip panelet (eller benyt knappen åben mappe)
Hvis du både har harddisk og USB pen tilsluttet, vil programmet spørge om, hvor du vil have det nye image installeret.

5) Flash Wizard foretager hele installations arbejdet  automatisk. Følg alene med på skærmen hvordan installationsprocessen forløber.
J
Det netop installerede image vil blive vist på boot menuen ved genstart.
Ved at trykke OK på fjernbetjeningen for det valgte menu image, vil du ved begyndelsen af indlæsningen se dets start billede (boot logo), hvis et sådant er til stede. For at indlæse image uden boot logo kan du trykke på den GRØNNE knap på fjernbetjeningen (I stedet for OK).
Når boot logoet vises, kan du også forkorte pausen (6-7 sekunder) ved at trykke på den GRØNNE knap på fjernbetjeningen.


BACKUP OG GENDANNELSE AF ET IMAGE I FLASH HUKOMMELSEN

Backup proceduren giver dig mulighed for at lave et billede af Dreamboxens hukommelses status, som kan gendannes på et hvilket som helst tidspunkt ved at genindlæse backup filen.
FlashWizard vil automatisk udegne det bedste sted til at gemme de midlertidige filer, afhængig af den ledige plads der er til stede på det installerede udstyr i dit system (harddisk og/eller USB pen).
Dette er også muligt at gendanne et backup image på en anden Dreambox eller et andet udstyr: hvis du lavede en backup af et image installeret på en USB pen kan du gendanne den på en harddisk og vice versa.

Backup: vælg et installeret image fra list boksen og tryl på knappen ”Image backup” for at begynde backup processen, der vil arkivere den valgte firmware, alt inklusive: addons, plugins, og alt øvrigt materiale, der aktuelt er til stede.
afslutningen af proceduren vil FlashWizard gemme hele backuppen i en tilpasset *.fwz fil, som du kan navngive med en “Gem backup som:” dialog boks.

Gendan: træk & slip en gemt *.fwz backup fil over på træk & slip panelet eller vælg en fil ved hjælp af åben fil knappen.
Ved afslutningen af gendannelsesprocessen vil det gendannede image blive tilføjet nederst på list boksen over de installerede images, og selvfølgelig vil alle addons og plugins blive gendannet automatisk, præcis som det var, da du oprettede din backup.
For at starte det nye image skal du genstarte Dreamboxen og vælge imaget på boot menuen.STYRING AF INSTALLEREDE IMAGES

STATUS

De to ikoner, som du kan se på den venstre og højre side af de installerede images vist i list boksen betyder:

RØD PIL: (på den venstre side) peger på det aktuelt indlæste og aktiverede image på dreamboxen.
GRØN "R": (på den højre side) peger på det image som automatisk vælges af FlashWizard PRO’s boot menu (det valgte image vil automatisk blive indlæst når dreamboxen genstartes).

På denne måde kan du let vælge et image som standardvalg til næste genstart, hvorved du kan få det automatisk indlæst uden at skulle benytte Dreamboxens fjernbetjening.
Boot” er den knap, der ændrer denne standard image egenskab. Knappen findes under list boksen med oversigt over de installerede images.

 

OMDØBNING AF ET IMAGE

For at omdøbe et image skal du vælge det i list boksen og trykke på knappen ”omdøb”.
Der må maksimalt anvendes 22 karakterer til at navngive et image.
FJERNELSE AF ET IMAGE

Det er muligt at fjerne et image fra multiboot installationen ved at trykke på ”fjern” knappen.
Vælg det image som du ønsker at slette og tryk på Fjern knappen.
Du kan selvfølgelig ikke fjerne det indlæste og aktiverede image (vis med den
røde pil).


ANDRE FUNKTIONER

- For at installere et nyt image er der ingen grund til til at genindlæse dit basis image I flash hukommelsen.
Du kan installere et image i multiboot selvom det aktive image ikke er flash hukommelsens basis image.

- For at indhente information om størrelsen på det installerede image, kan du vælge det og trykke på knappen ”Størrelse” under list boksen med oversigten over de installerede images.

- Ved tryk på knappen Telnet her!  åbnes SmartTelnet vinduet i rod mappen på det aktuelt valgte multiboot image.

- Tryk på Logo knappen for at ændre/tilføje et nyt logo billede (bild) for det aktuelt valgte image.